joi, 17 februarie 2011

FEMEIA PESTE - Zodia ei iti arata cum s-o cuceresti




Dacă ai şti - daca ai ti

Este o fire romantica si visatoare. Are nevoie de o persoana complementara, ambitioasa, hotarata, puternica, cu picioarele pe pamant, care sa-i insufle siguranta. Femeia Pesti traieste pentru a iubi, fiind capabila sa faca un adevarat cult din partener. Are atata dragoste de oferit, incat poate sufoca la un moment dat. Trebuie sa invete sa si primeasca si sa se pretuiasca la adevarata valoare. Poate fi cucerita cu flori, poezie, bomboane de ciocolata, o plimbare sub clar de luna, pentru ca la ea chiar functioneaza toate aceste clisee.  
Are o gandire mai degraba emotiva decat rationala, asa ca orice lucru capabil sa-o impresioneze este un bun ingredient al cuceririi. Vulnerabila si naiva, poate fi iubita de un barbat care stie sa-i ofere protectie si sa o lase sa traiasca in continuare in lumea ei imaginativa, plina de mister si de emotie. Daca partenerul accepta sa fie el cel care ia initiativa in viata de zi cu zi, insusindu-si functia pragmatica in cuplu, nativa ii va fi recunoscatoare. Ea vrea sa fie lasata in lumea ei si resimte uneori chiar nevoia de singuratate, ceea ce nu inseamna o renuntare la cel iubit. Intuitia nativei functioneaza excelent, asa ca poate sa-si dea seama rapid de nevoile partenerului si sa-l ajute inainte ca acesta sa apuce sa rosteasca vreun cuvant. Are rara capacitate de a iesi din sine si de a privi lucrurile din perspectiva celuilalt.
Aptitudinea asta ii da posibilitatea sa cunoasca oamenii in profunzime si sa vina in intampinarea nevoilor acestora. Dealtfel, nimic nu o emotioneaza mai tare decat cei napastuiti de soarta, nefericitii, ghinionistii, persoanele problematice, sau suferinde de un handicap oarecare. Prin urmare partenerul sau ar trebui sa fie deschis la asemenea subiecte de conversatii si chiar sa activeze alaturi de ea in grupuri de binefacere sau asociatii de caritate. Orice sfat si ajutor venit din parea lui o va face adanc recunoscatoare.  
Neavand prea mare incredere in ea, tinde sa se subestimeze. Un barbat care o incurajeaza si o admira o ajuta sa-si castige respectul de sine si sa invete sa se gandeasca mai mult la binele ei. Totodata, pe langa prieten adevarat, el trebuie sa-i fie si un partener loial. Femeia Pesti are tendinta de a se indoi de sinceritatea si fidelitatea iubitului sau, iar orice deceptie in acest sens ii pricinuieste dureri imense, insotite uneori de crize de pesimism si cufundarea in diverse vicii. Extrem de sensibila la orice substante, trebuie tinuta departe de orice ar putea sa-i provoace dependenta. Orice gest, cuvant, actiune a partenerului, cat de cat suspecta sau neinteleasa ii poate trezi ganduri dintre cele mai nastrusnice, care o ranesc mai mult decat si-ar putea el imagina. In acest moment ea iese din universul armonios in care isi duce existenta si cade in cea mai adanca depresie, in lipsa unei dovezi ca se inseala sau fara prezenta unei persoane rationale care s-o aduca cu picioarele pe pamant.
Dragostea pentru ea nu se imparte intre placere trupeasca si bucurie spirituala, este o comuniune totala, un extaz al celor doua fiinte, care se topesc una in alta.In cazul in care « realitatea » pe care si-a tesut-o cu grija, potrivit idealurilor sale se dovedeste nimic altceva decat o amara iluzie, tinde s-o ignore pana cand devine de nesuportat. Precum un adorator la picioarele statuii unui zeu in templu care renunta brusc la acest cult pentru un altul, surparea fericirii ii provoaca durere, dar ii lasa intacta capacitatea de a iubi, stergand cu buretele trecutul si plecand in cautarea unui alt ideal amoros. Odata ce-si gaseste jumatatea poate deveni o sotie fidela, capabila de sacrificiu de sine pentru binele partenerului si al familiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu