joi, 17 februarie 2011

Pesti

Semn de apa, mutabil, feminin, introvertit, dominat de planetele Jupiter si Neptun, planete care sporesc imaginatia, intuitia, simtul premonitiei, sensibilitatea, receptivitatea, dar si naivitatea, influentabilitatea, nehotararea, obsesiile, lipsa de simt practic, maniile, depresiile, idealismul.
Piatra pretioasa : rubinul.
Zi norocoasa : duminica.
Numere norocoase: 5 si 9.
Culoare: galben si orange.
Metal: paladiul.
Locuri prielnice : spatiile deschise si largi.
Verb reprezentativ: "a crede".
Acest semn reprezinta labele picioarelor, ceea ce semnifica baza lucrurilor exterioare si ale fortelor mecanice ale omenirii.
Apercut fizic: statura mijlocie, constitutie slaba si bolnavicioasa, fata larga, ten palid si mat, par castaniu , ochi cenusii, privire rece, somnoroasa.
Zone erogene: picioarele, interiorul pulpelor, calcaiele, talpile.
Nativul din zodia Pestilor este plin de contraste, generos, inimos si plin de compasiune. Este un diplomat innascut, poate si datorita lipsei de fermitate si duritate.
Este un semn dual, ceea ce confera nativului practic doua vieti: una publica si alta secreta, intima, pe care o imparte numai cu cei apropiati. Uneori, cunoscutii unui nativ din zodia Pestilor au pareri total opuse despre el, datorita capacitatii acestuia de a vorbi fiecaruia pe limba lui, de a se adapta la felul de a fi al fiecaruia. Este, de obicei, milos si plin de compasiune fata de cei in suferinta. Uneori, cei din jur au tendinta sa profite de acest lucru.
Cel nascut in Pesti este prea sensibil la influentele si nevoile celorlalti, incat ar fi capabil de adevarate sacrificii pentru cei care ii cer ajutorul, exagerand chiar in aceasta privinta. Este omul care e capabil sa se dedice o viata binelui altuia fara sa il intereseze propria bunastare. Compasiunea sau afectiunea pentru ceilalti este fara limite la Pesti. Are o fire foarte schimbatoare, cu toane si capricii, cu mari modificari de dispozitii de la o clipa la alta, de aceea nu se poate baza nimeni pe el. Nu e in stare sa spuna adevarul crud in fata, ci o face cu multa discretie si subtilitate, disimulandu-se in spatele multiplelor masti sau personalitpati pe care le poate dezvolta.
Sunt inconsecventi pentru ca se poate sa-si doreasca ceva si sa actioneze contrar acestui deziderat, asa ca nici ei nu vor putea sa-si defineasca si sa-si inteleaga propriul comportament. Pare blajin si domol, insa este istovit de contraste si incertitudini. Caracterul nativului este unul complex si contradictoriu, avand permanent o atitudine sovaitoare. Sensibilitatea este alimentata si de faptul ca este un semn de apa, asa ca pune accentul pe factorul emotional mai mult decat pe cel mobil sau pe abordarea realista a lumii. Nativul din Pesti este un umanist si va fi foarte receptiv la nevoile si dorintele altora, de multe ori ajungand in situatia de a uita propriile necesitati si prioritati sau de nu a mai avea energie pentru atingerea propriilor idealuri.
Introspectiv, romantic si afectiv are inclinatia de a se refugia in lumea lui ireala. Isi cunoaste scopurile si prioritatile insa de cele mai multe ori fie si le va amana, fie nu va depune un randament sporit pentru ca pleaca de la premiza ca sunt prea dificil de infaptuit. Este delicat si emotiv si se poate simti nefericit daca ceilalti il vor ironiza pe aceasta tema.
Nu suporta sa fie contrazis sau ironizat si mai ales sa se simta atacat la capitolul pasiuni personale. Are inclinatii spre alcoolism si ar fi bine sa evite excesul de bautura. Are tendinte fataliste si crede ca toata lumea ii vrea raul. Are tendinta de a se ingrijora excesiv de mult pentru unele probleme, ceea ce poate naste tendinte spre paranoia sau manii intense. Se poate rupe cu totul de realitate si sa traiasca intr-o lume utopica, fiind semnul cel mai visator dintre toate. Pentru ca e mereu cu gandul dus, traind intr-o lume rupta de realitate, poate rata sanse importante in viata de zi cu zi si poate suferi mari deziluzii cand va intelege realitatea.
Este atras de arta si magie, de tot ce implica misticism si supranatural. Daca sunteti amator de discutii elevate atunci ati gasit omul cel mai potrivit. Tine foarte mult sa-si exprime punctul de vedere, dar nu ii place sa intre în polemica cu partenerii de discutie, iar daca totusi vreti sa-i expuneti parerea dumneavoastra care s-ar putea afla in contradictie cu a lui incercati sa o faceti in mod diplomatic pentru ca nu suporta atitudinile incarcate de negativism. Daca simte ca partenerul pe care l-a gasit ii ofera certitudinea de care are nevoie in framantarile lui interioare si ca se poate baza pe acesta va deveni persoana cea mai devotata si credincioasa pe care si-ar dori oricine.
Barbatul Pesti are un farmec innascut, chiar daca nu totdeauna evident la prima vedere. De obicei, barbatului Pesti ii plac femeile cu caracter puternic, tandre, protectoare, materne.


Femeia Pesti este o visatoare si isi imagineaza o familie alaturi de un barbat tandru si intelegator, care sa o protejeze. De obicei este o mama grijulie, foarte intelegatoare cu copiii, carora le permite multe. In functie de anumite aspecte disonante in astrograma natala, femeia Pesti poate avea inclinatii spre o senzualitate excesiva, la fel ca si barbatul Pesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu